mandag 1. juni 2015

Tiramisu

Tiramsu er italiensk.

Jeg elsker tiramisu både is og kake. Hvis jeg skal kjøpe is og finner tiramsiu velger jeg alltid det. :-)

Hvis du ikke har amaretto kan du bruke litt ekstra espresso.

Det er lurt å la den stå i kjøleskapet i minst 2 timer da blir den best.


Nok til 8 porsjoner.


Du trenger:
2 dl kremfløte
4 eggeplommer
3/4 dl sukker
300 g mascarponeost
200 g Savoiardi-kjeks
5 ss espresso
2 ss amaretto
1 ss kakao
   
Stivpisk kremfløten, pisk eggeplommer og sukker hvitt og luftig. Vend inn mascarpone og krem i eggedosisen, til du har en luftig og fast krem.
Bland espresso og amaretto, som er en søt likør, i en kopp. Legg et lag kjeks i en form, drypp over litt av kaffeblandingen og fordel et lag med krem over.
Legg på et kjekslag til, drypp med kaffe og topp med krem.

Sett i kjøleskapet i minst en time før servering. Dryss over kakao før servering.

Klem fra Selma <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar